Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sagan om Need A Nurse är slut

By Posted on 0 No tags 0

Need A Nurse - The Dude 50

Sagan om Need A Nurse är slut, men två nya band ser scenens ljus. Vi har lämnat vår gemensamma replokal, och gjort vårt sista gig tillsammans. Om, hur eller när vi återuppstår vet man aldrig. Med musik kan allt hända.
Vi har haft fruktansvärt roligt längs vägen. (Och varit till bristningsgränsen nervösa.) Spelat på klubb, i affär, på 50-årskalas och på festival. Utomhus och inomhus, utomlands, i Hälsingland och i vårt älskade Stockholm.

Det är nästan precis tre år sedan Bodil drog igång bandet. Ringde runt till vänner som hon visste hade spelat, om än för längesedan, precis som hon själv. Vi skulle framföra en låt till Pauline på hennes 50-årsdag. Sedan skulle vi ge oss själva till Pauline – hon fick ett band.
Pauline var dessutom den mest spelvana, och sjuksköterska, så namnet var klockrent – Need A Nurse.

Vi spelade på gamla dammiga gitarrer som stått i garderoben ett tag, vår trummis Göran spelade på en hink. Ingen kunde nog föreställa sig då, vad det skulle bli av oss, eller att vi skulle jobba så oerhört målmedvetet som vi gjort. Varenda torsdagskväll har vi tagit oss till vår replokal, i snöstorm eller hagel, och under varma sommarkvällar. Ibland har vi också repat i små stugor på landet eller i garage bland vinterdäck och gräsklippare. Vi har spelat allt från Beatles till Patti Smith.
Men, ju längre vi har hållit på desto tydligare har våra olika ambitioner blivit, och våra olika val av musik.

Bodil och Pauline kommer nu att ägna sig helt åt blues och bluesrock i sitt andra band Mangroove.

Madde, Yvonne, Gustavo och Göran fortsätter med ny musik under namnet Bishop Dex, mer information kommer senare.

Tack alla ni som backat upp oss, sjungit med oss och dansat. Nu kör vi vidare!

text: Need A Nurse
foto: Gunilla Högbom
signature

No Comments Yet.

Leave a Reply