Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Restaurangtips i New York

I New York äter man gott, mycket och länge. Här sitter man och pratar bort timmar tillsammans med goda vänner. Många ställen måste man boka bord på långt i förväg. Försökte på kul boka på Nobu där jag ätit en gång tidigare. Fanns inget 19.30 den dagen jag ville boka för tre personer. Bokningssytemet ville föreslå närmsta lediga tid men hittade inget de närmsta 29 dagarna. Många krogar dyker upp, blir supertrendiga och försvinner inom ett år, därför är det kul att hitta några favoriter som finns kvar i många år och behåller kvaliteten. Tex Balthazar.

SOTO 357 6th Ave, New York, NY 10014
En otroligt god Japansk restaurant. Man börjar med smårätter och äter sig sedan igenom menyn för att sluta med sushi och rullar. Bra sakélista. Cool, ganska avskalad miljö designad av Hiro Tsuruta och vänlig service. Här blir man lätt sittandes många timmar och äter och pratar. Deras friterade soft shell crab är galet god!

Broome Street Bar 363 W Broadway, New York, NY 10013
Egentligen en sylta men med väldigt goda hamburgare. Funnits sedan 1972 och drar till sig en väldigt blandad publik. Ligger mitt i trendiga, dyra Soho men känns bara avslappad och bra. Goda hamburgare som sagt och bra öl på fat.

Balthazar 80 Spring St, New York, NY 10012
Serverar frukost, lunch och middag. Har en liten butik för take away. Detta är en fransk bistro mitt i New York. En gammal klassiker med god mat, fin vinlista och kyparna pratar franska på riktigt. Deras skaldjursplateau är flera våningar hög och fylld med delikatesser. Goda desserter och fint kött i deras Steak frites.
http://balthazarny.com/ 

Tartinery Nolita 209 Mulberry Street, New York, NY 10012
Coolt och väldigt New York. Magra kvinnor petar i god fransk löksoppa eller en sallad. På lunchen kan man äta deras tartine, en slags gigantisk men lövtunn smörgås med bland annat rökt lax. Meny och vinlista ändras ofta och skrivs med krita på väggen. Nästan alla viner kan fås på glas, karaff eller hel flaska.

Google+: Reshared 1 times
Google+: View post on Google+

signature

No Comments Yet.

Leave a Reply