Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ny spelning – nytt mål

By Posted on 0 No tags 0

Vi plockar nu ut nya låtar, en ny spelning ligger cirka 4 månader framåt i tid. Vi har också lyssnat på vår senaste spelning (nedan) och tycker att det svänger riktigt ordenligt. Men lite väl långa pauser mellan låtarna.

Fick så en jättefin bok av vår musikkonsulent Fredric Thomsen på Bilda. “Alla får spela – en bok om att spela i band”, av Tobias Johansson. Den vänder sig nog till en betydligt yngre målgrupp än vi, men där finns en hel del att hämta. Bland annat följande kloka ord om låtlistan till spelningen:

Låtarna. Om ni är ett oetablerat band som få har hört, är det lagom att spela fyra-fem låtar. Men de låtarna ska göras hur bra som helst och ska vara som dynamit för publiken. Se till att allt sitter! Alla i bandet måste känna att de haft tid att repa så att ni verkligen kan låtarna. Skriv stödanteckningar och lägg på golvet eller på notställ om det behövs.

Framförandet. Fundera på hur låtarna framförs. Det är tjusigt att snabbt gå upp på scen, ta tag i instrumenten och köra igång. De två första låtarna kan gå i varandra. Det ser professionellt ut och signalerar att ni har koll. Det ser lite tråkigt ut om ni efter varje låt bryter av, väntar på applåder och sen drar igång nästa.

Utvärdering. Efter första giget måste ni prata med varandra om hur det gick. Var det rätt låtar och vilken gillade publiken mest? Kunde man ha tagit dem i en annan ordning. Och så vidare!

signature

No Comments Yet.

Leave a Reply