Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Londons bästa skivaffärer

By Posted on 4 , 0

The Vinyl Factory listar den ultimata guiden till Londons bästa skivaffärer och det slår mig att jag endast varit i en av dom, Rough Trade East som ligger i The Old Truman Brewery på 91 Brick Lane, London E1 6QL. Där har tiden på ett sätt stannat i sent 70- kanske tidigt 80-tal. Sliten lokal med mängder av vinyl, rangliga stolar och rackiga hörlurar för att lyssna på olika plattor. Jag hamnar i tonårskänsloläge på en gång och bläddrar och bläddrar bland hyllmeter med vinyl och CDs. Efter ett par timmar går jag därifrån med Brian Enos senaste, Ectoplasm Girls, Tycho, Moon Duo, A Tribe Called Quest mfl. Brian Eno levde för en gångs skull inte helt upp till förväntningarna medan ATCQ överraskade med att ha en energi och intensitet som går rakt in i en på ett sätt som får en att längta efter att ha fest och vara bekymmersfri på tonårsvis.

Jag längtar redan tillbaka till London, Rough Trade och middag på Dishoom. Och att få följa listan från The Vinyl Factory.

För övrigt med två list och tipsinlägg känns det som att detta ska bli en lista-allt-blogg men det hade jag faktiskt inte tänkt.

#Blogg100

signature
4 Responses
 • Jerry
  March 4, 2017

  What kind of record player do you have?

 • Jerry
  March 10, 2017

  I don’t understand the price, but it looks pretty cool.

  • 6ft5
   March 10, 2017

   it would equal about 280 USD.

Leave a Reply