6ft5 – Photography – Göran Arvidson

Londons bästa skivaffärer

The Vinyl Factory listar den ultimata guiden till Londons bästa skivaffärer och det slår mig att jag endast varit i en av dom, Rough Trade East som ligger i The Old Truman Brewery på 91 Brick Lane, London E1 6QL. Där har tiden på ett sätt stannat i sent 70- kanske tidigt 80-tal. Sliten lokal med mängder av vinyl, rangliga stolar och rackiga hörlurar för att lyssna på olika plattor. Jag hamnar i tonårskänsloläge på en gång och bläddrar och bläddrar bland hyllmeter med vinyl och CDs. Efter ett par timmar går jag därifrån med Brian Enos senaste, Ectoplasm Girls, Tycho, Moon Duo, A Tribe Called Quest mfl. Brian Eno levde för en gångs skull inte helt upp till förväntningarna medan ATCQ överraskade med att ha en energi och intensitet som går rakt in i en på ett sätt som får en att längta efter att ha fest och vara bekymmersfri på tonårsvis.

Jag längtar redan tillbaka till London, Rough Trade och middag på Dishoom. Och att få följa listan från The Vinyl Factory.

För övrigt med två list och tipsinlägg känns det som att detta ska bli en lista-allt-blogg men det hade jag faktiskt inte tänkt.

#Blogg100

Posted in Blogg100 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post. Leave a trackback.

4 Responses to Londons bästa skivaffärer

  1. Jerry says:

    What kind of record player do you have?

  2. Jerry says:

    I don’t understand the price, but it looks pretty cool.

Leave a Reply

2017 © All content Copyright 6ft5 / Göran Arvidson.