Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Konvertera CMYK till Pantone

För ett tag sedan fick jag en logotyp i CMYK av en kund. Vi skulle trycka nya kuvert. Logotypen bestod av endast två färger och det skulle bli både mer korrekt färgåtergivning och dessutom billigare att trycka kuverten med endast två färger istället för i fyrfärgsläge.

Dessvärre fanns ingen information om vilka Pantonefärger som skulle användas så jag började med att jämföra med mina Pantonestickor för att hitta rätt. Ganska snabbt insåg jag att det skulle ta lång tid att pricka rätt och började googla för att se om jag kunde hitta ett effektivare alternativ.

Lösningen finns direkt i Illustrator

Öppna ditt dokument i CMYK-läge i Adobe Illustrator och markera logotypen. Gå till Edit > Edit colors > Recolor with preset > 2 color job. Jag har engelsk version av Illustrator så jag skriver det som det står här. Antar att det på svenska borde stå Redigera > Redigera färger > Färga med förval > 2-färgsjobb (någonting sådant). Välj sedan den Pantone färgkarta du vill använda och tryck ok. Du har nu en logga i 2 färger som du kan utöka den grafiska profilen med.

Filmen kommer från ett inlägg från vector.tutsplus.com och exakt hur du konverterar från CMYK till Pantone.

signature

No Comments Yet.

Leave a Reply